Het platform Online-Musea promoot privé collecties en biografieën.

De doelstelling van Online Musea is het bekend maken en samenbrengen van privé online collecties en biografieën.

Een gezamenlijk keurmerk dragen en ondersteuning bieden bij de promotie van privé collecties.

Een Online Museum is 24 uur per dag en 364 dagen per jaar open, gratis toegang, geen beperkingen van een gebouw of reizen.

Een Online Museum is voor iedereen toegankelijk vanuit een stoel of bed. Bewonder de aangesloten privé collecties bij Online-Musea en laat u verrassen.

Museum

Er zijn vele soorten musea, variërend van internationaal befaamde tot lokale musea met een beperkte opzet en collectie. Meestal is een stichting of vereniging tegenwoordig de eigenaar en/of beheerder van een dergelijk museum. De meeste oudere musea zijn veelal begonnen als verzamelingen van curiosa of kunstvoorwerpen van aristocraten en rijke particulieren in een gebouwtje of een ander onderkomen.

Wat betekent nu het woord museum, op Wikipedia staat de volgende omschrijving: “Een museum is een permanente instelling, zonder winstbejag, ten dienste van de gemeenschap en van haar ontwikkeling, toegankelijk voor het publiek, die de materiële en immateriële getuigenissen van de mens en zijn omgeving verzamelt, bewaart, onderzoekt en tentoonstelt en hierover informatie verstrekt voor studie, educatie en recreatie.”

Het woord “museum” is niet beschermd en dat betekent dat iedereen het woord museum mag gebruiken voor zijn collectie.

In Nederland is er een overkoepelend orgaan die het keurmerk “GEREGISTREERD MUSEUM” hanteert. “Museumregister Nederland”.

Maar wij doen het anders

Veel verzamelaars kunnen niet aan deze museumnorm voldoen en daar zijn vele redenen voor. Voor deze groep verzamelaars willen wij de drempel laag houden zodat zij ook een aanspreekpunt hebben en een keurmerk kunnen krijgen. Online-Musea is een platform voor verzamelaars die een gezamenlijk doel hebben, promotie van de privé collectie, ondersteuning bij het opzetten en optimaliseren van de website.

Criteria van het keurmerk Online-Musea

• De website die haar collectie online heeft staan.

• De website die de gewenste normen en waarden hanteert.

• De website die het logo “Online Museum” wil voeren.

• De website is ook in de Nederlandse taal geschreven.

• De website heeft een contactpagina met contactgegevens.

Er zijn ruim zestig aangesloten musea van allerlei categorieën. Van toverlantarens, Haller petroleumtoestellen, mijnmuseum tot tv museum, een diverse verzameling van online museum. Verras deze verzamelaars met uw bezoek op het platform van Online-Musea en u zult versteld staan van de bijzondere privé collecties van museale waarde.

Url: www.online-musea.nl